Свечано отварање „мини пич терена” у Грађевинско техничкој школи на Звездари, улица Хајдук – Станкова бр. 2 одржано је 9. јуна уз присуство Хокона Бланкенборга, амбасадора Краљевине Норвешке у Србији, Снежане Самарџић Марковић, министарке за спорт и омладину, Мирослава Чучковића, члана Градског већа и Милана Поповића, председника Градске општине Звездара.

Вишенаменско игралиште са вештачком травом за фудбал, одбојку и кошарку намењено је младима из школа са Звездаре, као и учесницима у раду општинске Канцеларије за младе.

Простор на коме ће се, сем спортских активности, одржавати и културне манифестације и дружења младих, постављен је захваљујући пројекту Министарства омладине и спорта, Фудбалског савеза Србије и Владе Краљевине Норвешке.

Локална самоуправа је корисник, али и активни учесник у реализацији и изградњи овог терена, кроз обезбеђивање локације, неопходних дозвола, финансирања припремних радове и одржавања терена.

Димензија терена су 20m x 40m, са простором за голове и кошеве.

ГО Звездара је једна од 40 општина у Србији које су добиле „мини пич терен”, а од београдских општина то су још Нови Београд, Палилула и Чукарица.

Отварањем овог игралишта, општина Звездара је добила још један простор у којем деца и млади могу на квалитетан и здрав начин да проводе слободно време и треба да подстакне младе да активно учествују у осмишљавању спортских и других активности у локалној заједници.