Свечано отварање манифестације „Трг бајки” биће одржано у среду, 14.12.2016. у 17 сати на тргу испред Градске општине Звездара и Установе културе „Вук Стефановић Караџић”, Булевар краља Александра 77. Манифестацију ће отворити Светислав Гонцић, директор УК „Вук Стефановић Караџић” и Милош Игњатовић, председник Градске општине Звездара.

После великог успеха прошлогодишње новогодишње манифестације „Трг бајки“, која је током месец дана окупила и забавила преко 70.000 малишана и њихових родитеља, учитеља и васпитача, и ове године поново, Београђани и гости Београда имаће прилику да уживају на „Тргу бајки“!

У склопу празничног програма Београдска зима, од 14. децембра до 15. јануара свакодневно ће бити игране наше народне бајке, луткарске представе, биће организовани концерти, презентације, едукативне и еколошке радионице у сарадњи са Природњачким центром из Свилајнца и Србијашумама и биће реализован богат забавни и инклузивни програм за децу! У амбијенту који дочарава повратак у детињство и машту свако ће пронаћи делић своје празничне радости.

На овом Тргу током децембра и јануара у претпразничном и празничном расположењу, уз бројне аниматоре, жонглере, мађионичаре и уличне свираче, деца и сви који се осећају као деца – имаће прилику да на најлепши начин упознају и уживају у нашој традиционалној култури и промоцији националних производа.

Трг бајки је јединствена манифестација на календару зимских забавних догађаја нашег главног града. Као најлепши увод у празнично славље, представља место најквалитетнијих новогодишњих садржаја: забаве и дружења, концерата, представа, забавних програма за децу, представљање старих српских заната и рукотворина, а улаз за све посетиоце је бесплатан.

Оживимо магију на Тргу бајки заједно!