У суботу, 01. јуна председник ГО Звездара Едип Шерифов је, у присуству председника Скупштине ГО Звездара Душана Игњатовића, чланова општинског Већа и гостију, обишао новоуређени парк на углу улица Тихомира Вишњевца и Вјекослава Ковача у коме је разговарао са грађанима.

Едип Шерифов је рекао да је ово први Парк за миран одмор на Звездари и да је до његове реконструкције дошло захваљујући иницијативи грађана који живе у околини парка, јер парк није уређиван више од 30 година. Реконструкција парка је изведена у сарадњи Општине и ЈКП „Зеленило Београд” и Секретаријата за комуналне послове, а парк је намењен првенствено старијим суграђанима, па у њему нема реквизита за игру. Општина ће настојати да и у наредном периоду настави са реконструкцијом паркова и у току ове године ће укупно 6 паркова на Звездари бити уређено и опремљено потребним реквизитима.

Дуго неуређен и прилично запуштен парк у близини СЦ „Олимп“ и Цветкове пијаце пре два месеца почело је да уређује ЈКП „Зеленило Београд“, у сарадњи са ГО Звездара, па је парк добио нове стазе, степеништа, орезане су и излечене биљке и дрвеће, замењене клупе и парковски мобилијар.

Окупљени грађани су изразили задовољство начином на који је парк уређен и рекли да ће он, у наредном периоду, бити још једна „лепа и мирна оаза на Звездари”.