Спортски центар „Олимп-Звездара“ званично је отворио овогодишњу купалишну сезону у суботу 14. јуна 2014. године.

Ове године отварање купалишне сезоне обележено је спортским такмичењима у виду кошаркашког турнира, одбојке на песку, фудбалског турнира, школице спорта, стоног тениса, шаха, боћања за особе са инвалидитетом, стреличарства и стрељаштва. Поред ових такмичења посетицима су се представили и ронилачки клуб, клуб за синхроно пливање, Црвени крст и Добровољно ватрогасно друштво Звездара, које је извело показну вежбу.

Уместо улазница посетиоци су добили беџеве а сва прикупљена средства ићи ће у хуманитарне сврхе, угроженима од поплава. На базенима су биле постављене и кутије за прикупљање помоћи. Хуманитарној акцији под називом „Олимп-Звездара за Србију“, у организацији Јавног предузећа Спортски центар „Олимп-Звездара“ и Градске општине Звездара прикључили се и познати спортисти и естрадне личности са територије општине Звездара.

Учесници манифестације били су: Кошаркашки клубови „Звездара“, „Поштар“, „Беостар“ и „Олимп“, Фудбалски клуб „011”, Одбојкашки клуб „Лаки стар“, Школица спорта „Активити“, Црвени крст и Добровољно ватрогасно друштво Звездара, Спортски савез особа са инвалидитетом града Београда, Основна школа „Марија Бурсаћ“ и Ронилачки клуб „Српска жандармерија“.

Термини у којима ће базен бити отворен су: јутарње купање од 7 до 10 часова, дневно купање од 10 до 19 часова и ноћно купање од 21 до 24ч.

Од 15. јуна почињу и бесплатни програми летње рекреације за основце и средњошколце који су организовани у сарадњи са градским Секретаријатом за спорт и омладину и Градском општином Звездара.

Ове године ђаци ће моћи да изаберу неки од следећих програма: школа пливања, хидробик, пилатес са пливањем, школа ватерпола, летњи кампови у фискултурној сали, на отвореним теренима, у трим сали, у амфитеатру и на базену.

Пријављивање за све назначене програме врши се сваког дана од 08:00 до 23:00 сата на рецепцији ЈП СЦ „Олимп-Звездара“, на телефоне: 2412-353, 2411-636, и моб.тел.066/296-983.

Списак програма заинтересовани могу видети овде:

Програм СЦ „Олимп“ (PDF 326 KB)