Базени СЦ „Олимп“ од јутрос су отворени за све посетиоце. Према речима директора СЦ“Олимп“  Славише Дамјановића, квалитет воде је на највишем нивоу, део базенске технике је модернизован, набављене су нове лежаљке, сунцобрани и душеци. Он истиче да ће и ове године за безбедност купача бити задужени спасиоци из Удружења спасилаца Србије.

Традиционално први дан купања је за све посетиоце бесплатан, каже Дамјановић и додаје да је у сарадњи са Градом Београдом, и ове године, среда бесплатан дан за школарце, уз ђачку књижицу.

Пливалиште са четири базена радиће у термину 6-19 сати за дневно купање и од 21-24.00 за ноћно купање. Уз јутарње купање  добија се кафа гратис, цена дневне карте износи 300 динара, а ноћно купање је 400 динара. За 200 динара посетиоци могу да изнајме дрвену лежаљку а за 50 динара могуће је изнајмљивање касете за одлагање личних ствари. Једносатни термин за одбојку на песку, на терену који се налази иза комплекса базена, износи 400 динара.

Говорећи о плановима СЦ Олимп, Дамјановић истиче да ће у оквиру центра бити направљена теретана на 250 квадрата а у плану је и изградња спа центра.

Са поносом истиче да је у последње три године Олимп по први пут од свог оснивања реновиран. Нов изглед добиле су свлачионице, фискултурна сала, купатила, трим сала, ходници, део фасаде управне зграде, канцеларије и прилази унутар Спортског центра.

У току су радови на реконструкцији амфитеатра где ће бити постављено нова седишта и нова ограда тако да ће у обновљеном простору током лета у сарадњи са београдским позориштима бити одржане три позоришне представе са редовних репертоара.

Провод на базенима „Олимпа“током лета употпуниће и модеран кафе-бар, пратећи забавни садржаји, као и висок ниво безбедности и хигијене.