На платоу испред Општине Звездара отворена је манифестација „Сви на вагу“ током које посетиоци могу да бесплатно преконтролишу здравствено стање организма. Манифестација се одржава под покровитељством ГО Звездара а у организацији Удружења за превенцију гојазности  „СВИ НА ВАГУ“, чији је оснивач Милка Раичевић, нутрициониста.

Ово је Осми Дан здравих навика  – Сви на вагу и до сада је извагано преко 5000 људи и прихваћена кандидатура Удружења за Гинисову књигу рекорда по броју измерених људи на једној ваги. 

У име Градске општине Звездара манифестацију је отворио члан Већа Владан Јеремић који је рекао да је Општина Звездара препознала значај превенције, усвајања здравих навика и исхране и зато одлучила да да подршку овој манифестацији. Он је истакао да ће ГО Звездара и убудуће подржавати овакве акције које доприносе да се подигне свест о значају превентивних прегледа и очувања здравља.

Отварању манифестације „Сви на вагу“ присуствовали су и председник Скупштине ГО Звездара Александар Ерор и чланови Општинског Већа Милош Стојилковић, Душан Игњатовић и Роберт Милићевић.

До 18 часова , све  посетиоце очекују бесплатна мерења на специјалним вагама на којима могу да се добију подаци о степену ухрањености, БМИ (Боди мас индексу), масноћама у крви и другим параметрима важним за здравље, бесплатна контрола шећера у крви, одређивање витаминско-минералног статуса, провера очног притиска и мерење деформитета стопала и кичме …а након тога и консултација са нутриционистима.

Сви посетиоци имају прилику да се упознају и са здравим производима, здравом храном, здравим стиловима живота – са свим оним што може помоћи да се промене лоше навике и крене путевима здравља.

Током културно-уметничког програма, посетиоци су уживали у арији „О соле мио“ коју је извео Михајло Шљивић, бас солиста опере Народног позоришта и звуцима виолине Едит Македонске, прве виолине оркестра Народног позоришта. Овом приликом одржана је и радионица о значају здраве исхране под називом „Моје здравље-моја одлука“ коју је држала наставница Биљана Ристић. 

У наставку програма, посетиоци ће моћи да уживају и у звуцима етно музике Женске етно групе“ Јутро“ и презентацији борилачких вештина клуба „Киђу борилачке вештине- медитација у покрету“.