Нова специјалистичка служба оториноларингологије у Дому здравља у Миријеву у потпуности је оформљена. Од понедељка 26.12. 2011. почеће да прима пацијенте, децу и одрасле, за почетак у једној смени. ОРЛ служба омогућава систематске прегледе деце и одраслих, и то прегледе уха, грла и носа.

„Формирање ОРЛ службе представља додатни корак у употпуњавању служби које ће олакшати добијање специјалистичких здравствених услуга за 50.000 наших суграђана који гравитирају Дому здравља у Миријеву. Служба за ухо, грло и нос има и такозвану „глуву собу”, која омогућава откривање промена у слуху како код старијих тако и код најмлађих пацијента. Будући да овај дом здравља има рендген кабинет у ком може да се обави сва дијагностика, стоматолошку службу, гинекологију, општу медицину и интернистичку службу, становницима Миријева сада су доступне све специјалистичке услуге које пружају други домови здравља у Београду” рекао је заменик градског секретара за здравство др Александар Стефоски.

Председник општине Звездара Милан Поповић рекао је да ће отварањем нове специјалистичке службе у огранку у Миријеву Дом здравља „Звездара” бити додатно растерећен, а директорка Дома здравља „Звездара” др Драгана Трифуновић Балановић истакла је да се ова здравствена установа поноси својим огранком у Миријеву.

Клинички прегледи у оквиру нове службе обухватају аудиометријски преглед, тимпанометрију, вестибулометрију-испитивање центра за равнотежу и компјутерску обраду података на савременим уређајима за прегледе. Такође, могуће је обављање терапија, као што су: тоалета уха, аспирација и испирање уха, тампонада носа и остале мање хирушке интервенције.

Формирање ОРЛ службе представља додатни корак у употпуњавању специјалистичких служби које ће олакшати добијање специјалистичких здравствених услуга за више десетина хиљада становника насеља Миријево.