Ресторан куване хране „за понети“ под именом „Звездарска трпеза“ отворен је у улици Владислава Бајчевића бр.15 у Миријеву и ради свим данима, сем недељом, од 10-19 сати.

Концепт који овај ресторан разликује од осталих је квалитетна храна по изузетно ниским ценама, намењена пре свега пензионерима или грађанима са ниским примањима, а све то у пријатном амбијенту са високим стандардима у припреми и квалитету хране.

Свакога дана у понуди ће бити различит мени куване хране, а уз то пасте и сендвичи по веома повољним ценама.
Првог дана рада мени је изгледао овако:
Пилећи паприкаш од 500 гр 170 динара
Крем чорба 300 гр 50 динара
Бечка шницла са пиреом 400 гр 240 динара
Паста са пршутом 400 гр 170 динара
Гибаница 250 гр 50 динара
Сендвич 70 динара
Сезонска салата 250 гр 40 динара
Крофна са еурокремом 50 динара

Градска општина Звездара подржава иницијативу за стварање оваквих видова услуга које су прилагођене грађанима са ниским примањима, а притом отворене за остале суграђане. Милан Поповић, председник Општине Звездара истакао је да поменути концепт рада чини „Звездарску трпезу“ друштвено одговорним предузећем, и да, услед тога, има подршку Општине Звездара. Председник је позвао и остале предузетнике са Звездаре да цене одређених услуга и производа прилагоде сиромашнијој популацији.

Власник „Звездарске трпезе“ наговестио је могућност отварања сличних објеката и на другим локацијама, истичући квалитет и чистоћу, као приоритете у припреми хране.

Отварањем „Звездарске трпезе“, суграђани ће моћи да добију обилан кувани оброк, уз који добијају и векницу хлеба од 200 гр, а ручак за месец дана коштаће 5.100 динара.