Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић испратила је данас прву групу пензионера са Звездаре који су кренули на бесплатан једнодневни излет у Ковачицу. Прву групу пензионера, њих 200, поздравили су и чланови Општинског већа Звездаре Владан Јеремић, Душан Игњатовић и Милош Стоилковић. У наредном периоду предвиђено је да 8.000 пензионера са територије ове општине види занимљивости и природне лепоте широм Србије на 24 укупно планирана излета.

– Наш град води одговорну социјалну политику и посебну пажњу посвећујемо старијим суграђанима. Здраво старење представља један од основних стубова социјалне заштите. У складу са тим развијамо различите програмске садржаје, настојећи да на тај начин позовемо све оне који су пристали на пасивну стратегију старења, да им покажемо колико су важни за нас и друштво у целини. Један од таквих примера су и излети за пензионере. Сa оваквим излетима ћемо наставити и даље, планирамо преко 50.000 излета за наше старије суграђане са различитих општина. Наш циљ је да пензионери здравим и активним старењем, као и заједничким дружењем проводе квалитетно своје слободно време. На овај начин стварамо дух заједништва који краси наш град, јер управо сви заједно градимо један лепши и бољи Београд – рекла је Наташа Станисављевић.

Члан Већа Градске општине Звездаре Владан Јеремић истакао је да су најстарији суграђани веома задовољни јер.поред туристичких обилазака, имају прилике да стекну нова пријатељства и нагласио је да ће сада већ традиционални излети бити организовани и у наредном периоду.