Под слоганом „Нек царује другарство!” ученици, наставници и родитељи ОШ „Вељко Дугошевић“ са Звездаре окупиће се у суботу, 3. јуна, поводом јубиларног Петог пролећног хуманитарног базара.

Ове године прикупљена средства су намењена “Свратишту за децу улице” у Крфској 7а коме прети затварање, као и за две девојчице са инвалидитетом чији су родитељи незапослени, а које је препоручио Волонтерски сервис ГО Звездара са којим школа сарађује у свим хуманитарним акцијама. Деца из Свратишта биће гости Базара

У периоду од од 10 до 13 сати, у дворишту које је неколико пута понело ласкаву титулу најуређенијег у Београду, школске клупе ће поново постати штандови за маштовите дечје рукотворине настале у школи на часовима са учитељима и наставницима. Биће одржани спортски турнири, а као и сваке године богат забавно музички програм ће водити Зека аниматор, док се очекују и гости изненађења.

Претходне базаре су својим доласком подржали: водитељ Зоран Кесић, каратисткиња Тања Петровић, певачица Сашка Јанковић и глумица Маја Шаренац…

„Вељков” базар је сада већ традиционална манифестација захваљујући којој је 2013. године пружена помоћ деци из Прихватилишта (“Покажи срце”), који су тада били гости Школе. Наредне 2014. године помоћ је била намењена угроженима у Обреновцу (“Здрави стилови зивота”), када је искоришћена за опремање школа које су уништене у поплави. Следеће 2015. године прикупљен новац уплаћен је на рачун за лечење девојчице Нине Спремовић која је и даље на лечењу у Риму (“Свим срцем за Нину”), а 2016. године помоћ је била намењена Свратишту за децу у Крфској улици на Звездари (“Олимпијада”).

Базар су помогли: Штампарија Баст, Аниматор Зека, Лили дрогерије, СЦ „Олимп-Звездара”, Банини, Баскет, Јафа, Фриком, Јана вода, Авиатор, Пан театар, Креативни центар, МПГ Београд, Оница, Школа страних језика Ливингстон, Француски институт, Школа одбојке Лаки стар и ГО Звездара.

На линковима испод заинтересовани могу видети фотографије са претходних Базара:

  1. 2016. година http://www.osveljkodugosevic.edu.rs/Slike.aspx?id=306
  2. 2015. година http://www.osveljkodugosevic.edu.rs/Slike.aspx?id=268
  3. 2014. година http://www.osveljkodugosevic.edu.rs/Slike.aspx?id=208
  4. 2013. година http://www.osveljkodugosevic.edu.rs/Slike.aspx?id=122