На иницијативу грађана Великог Мокрог Луга а уз подршку ГО Звездара,  почела је са радом кружна минибус линија, са ознаком 312, на траси МЗ Велики Мокри Луг – Цветанова ћуприја – МЗ Велики Мокри Луг.

Трасу новоуспостављене линије обишли су  у петак, 27.12.2019. градски секретар за јавни превоз Јовица Васиљевић, градски одборник Небојша Младеновић и руководство ГО Звездара на челу са председником Милошем Игњатовићем као и председник Скупштине ГО Звездара Александар Ерор и чланови Већа Владан Јеремић, Александар Ђуричић и Милош Стојилковић.

Према речима градског секретара за јавни превоз Јовице Васиљевића, линија ће обезбедити бољу везу становника насеља Велики Мокри Луг са локалном школом „Владислав Петковић ДИС“ и Домом здравља, као и са осталим деловима општине Звездара. Поред тога, улице које су на траси нове линије 312 од сада ће се водити као улице првог приоритета када је у питању зимско одржавање улица у престоници што ће поред очигледног бенефита, још додатно побољшати квалитет живота становника овог звездарског насеља.

Члан Већа ГО Звездара Алесандар Ђуричић рекао је да је ова кружна линија на неки начин спојила остале три линије градског превоза у Великом Мокром Лугу 308, 38 и 20 и олакшала живот становникатог насеља. Ђуричић је нагласио да је линија уведена на основу петиције грађана а у сарадњи са Градским секретаријатом за јавни превоз али и уз помоћ других градских предузећа с обзиром да су неке улице проширене, бандере померене како би се обезбедило несметано функционисање нове минисбус линије. Мислило се и на најмлађе па је станица градског превоза померена и постављена испред школе „Владислав Петковић ДИС“ како би се ђацима олакшао одлазак у школу.

Ово је прва нова линија градског превоза на Звездари након више од десет година која ће у потпуности повезати насеље Велики Мокри Луг са Цветановом ћупријом. На линији је ангажовано минибус возило које саобраћа у интервалу од пола сата. Први полазак је у 6.15 а последњи у 20.15 часова.

Траса линије 312 је следећа : МЗ Велики Мокри Луг – Николе Груловића – Византијска – Владимира Ћоровића – Стражарска коса – Митков кладенац – Цветанова ћуприја – Ладно брдо – Ристин поток – Милошев кладенац – Николе Груловића – Забранска – Липовачка – Стражарска коса – Ливадска – Живка Јовановића – МЗ Велики Мокри Луг.