Почели су радови на изградњи новог паркиралишта у Улици Живка Давидовића, између Цветкове пијаце и Дома здравља на Звездари.

Паркиралиште „Цветкова пијаца” имаће 110 паркинг места. У току су радови на уређењу приземног нивоа на којем ће бити постављен „фаст парк“ који ће омогућити да се на најбољи начин искористи постојећа површина паркиралишта. То значи да ће паркиралиште, гледано споља, имати два нивоа, а да ће возачима на располагању бити четири нивоа за паркирање.

У Улици Живка Давидовића налазиће се два улаза и два излаза, који ће бити опремљени стандардном аутоматском контролом наплате, која ће се вршити пре преузимања возила.

Цена паркирања ће бити у складу са ценама на осталим паркиралиштима која се не налазе у најужем градском језгру. Одређени број паркинг места по посебној понуди биће доспупан станарима и запосленима у Дому здравља. Поред тога, одређени број паркинг места, као на свим паркиралиштима ЈКП Паркинг сервис, биће обезбеђен за особе са инвалидитетом.

У близини паркиралишта налази се Дом здравља и Цветкова пијаца, тако да грађани више неће морати да брину где да паркирају своје аутомобиле, нарочито пред празнике, када су на пијацама традиционално велике гужве.

Иницијативу за изградњу паркиралишта „Цветкова пијаца” заједно су покренули Општина Звездара и ЈКП Паркинг сервис. Управа општине Звездара уступила је слободну површину у близини Дома здравља, на којој је ЈКП Паркинг сервис почело да изводи радове. Изградњом паркиралишта „Цветкова пијаца” тај део Звездаре добиће растерећенији саобраћај.

По речима председника Општине Звездара Милана Поповића, бољитак ће осетити и станари овог краја, јер ће се смањити паркирање испред приватних кућа и станова.