Манифестација Летњи позоришни дани у СЦ „Олимп –Звездара“ је започела у четвртак, 18.08.2011. радионицама чланова Менса Србије и Одбојкашког клуба „Рода“.

На почетку се велики број деце укључио у реализацију активности за развој моторике из првог дела програма Подстицање интелектуалног развоја деце предшколског узраста и детекција даровите деце. Деца су била ангажована кроз низ, наизглед, врло једноставних моторичких задатака, заборављених у ери савремених технологија. Иако су сви очекивали да ће се најмлађи учити начинима решавања логичких заврзлама, чланови Менсе су нас подсетили на то колико су развој моторике и упражњавање физичких активности важни за правилан психо-физички развој деце. Родитељи су могли да се консултују и посаветују о активностима Менсе и самом Програму.

У другом делу су деца и родитељи наставили забаву уз спортисте Одбојкашког клуба „Рода“. Играла се одбојка, пикадо, бадминтон, а родитељи и деца су се надметали у необичним активностима. Мерење времена за извршавање задатака као што су вођење лопте између препрека и постизање коша са одређене удаљености, скакутање са ногама у џаку и обарање чаша пуних воде лоптицом везаном за канап је мотивисало и децу и родитеље да се укључе и надмећу. Најбоље су спортисти „Роде” наградили шољама, магнетићима и капама.

У петак, 19.08.2011. у вечерњим сатима нас у СЦ „Олимп – Звездара“ очекују КУД „Свети Сава“ и Плесни клуб „Наталија и Ивица“ са својим програмом и новим изазовима за посетиоце.

Викенд пред нама нам доноси нове садржаје:

У суботу, 20.08. деца ће бити ангажована у ликовним радионицама које ће организовати „Наша деца“ и Друштво за помоћ МНРО Звездара. Деца и родитељи ће имати прилику да науче како се обликује глина, црта, сликају акварели и израђује накит.

У недељу, 21.08. Издавачка кућа „Бели пут“ организоваће радионицу под називом Волим да читам, а имам и шта. Најмлађе очекује читање и илустровање бајки и прича, а оне који буду најуспешнији на мини-квизу и лепе књиге ове издавачке куће.