Свечано отварање фестивала „Позориште Звездариште“ одржава се 17. новембра у 11 сати у фоајеу Установе културе „Вук Стефановић Караџић”. Прву фестивалску публику дочекују циркуски артисти и жонглери „Инекс Циркус Театра” и плесачи Плесног клуба „Спин”. Фестивал отвара председник Градске општине Звездара и председник Савета фестивала Милош Игњатовић.

Прва представа у такмичарском програму је „Пепељуга“ Игора Бојовића у режији Иве Милошевић, Позоришта “Бошко Буха”.

Чланови стручног жирија 14. „Звездаришта“ су Игор Вук Торбица један од најзначајнијих редитеља млађе генерације, Светлана Сретеновић, глумица и драмски педагог,  са вишегодишњим искуством у жирирању фестивала за децу и младе и Милица Пилетић, драматург и драмска списатељица, добитница Михизове награде.

Посебност „Звездаришта“ је присуство Дечјег жирија, који је прерастао у пројекат „Мали позоришни експерти“. Започео је учешћем групе деце – чланова Дечјег жирија на 13. Звездаришту , а настављен током наредних осам месеци. Тим АСИТЕЖ-а: Ана Поповић, Јелена Палигорић Синкевић и Теа Пухарић, наставља рад са новом генерацијом деце како би се програм даље развијао и прерастао у стални пројекат испитивања и развоја младе публике.

АСИТЕЖ Србије, на челу са Дианом Крижанић Тепавац и ове године покренуће отворени разговор  о квалитету и садржају културне понуде намењене младој публици, о разноврсности израза и естетика и покренути важна питања: Шта позоришта у Србији данас нуде публици остељивог тинејџ и захтевног адолесцентског узраста? Каквим се садржајима, темама и позоришним формама обраћају новој младој публици? Каква су искуства у региону, у свету?

Осим „Пепељуге“, данас се играју „Чаробњак из Оза“ Краљевачког позоришта и Одисеј-сан о повратку, Дечјег позоришта из Бања Луке, а следи узбудљив позоришни викенд.