Сертификате о успешно завршеној дводневној обуци „Пут до успешног предузетника”, која је реализована у сарадњи Националне службе за запошљавање (НСЗ) и Градске општине Звездара, добило је више од 70 полазника. Сертификате су им у петак, 23.3.2018. у Општини Звездара уручили чланови Већа ГО Звездара Владан Јеремић и Милош Стојилковић и Бранислава Познановић, руководилац Службе Звездара НСЗ.

Полазнике обуке је, у име Градске општине Звездара и своје лично име, поздравио Владан Јеремић, члан општинског Већа који им се захвалио на показаном интересовању и жељи да стекну нова знања која ће им помоћи у покретању сопственог посла. Он се захвалио и Националној служби за запошљавање, са којом Општина има дугу и добру сарадњу, на организацији ове обуке која треба да допринесе да се број незапослених младих људи са Звездаре још више смањи и истакао да ће Градска општина Звездара и даље подржавати све добре идеје и пројекте који имају за циљ смањење незапослености.

Полазници који су са успехом завршили ова обуку добили су сертификате које издаје НСЗ и који представљају један од услова за учешће на конкурсу за доделу субвенција за започињање сопственог посла и тиме им је омогућено да конкуришу за субвенцију за самозапошљавање, по јавном позиву који је објављен 14. фебруара 2018. године и траје до 16. априла 2018. године.

Током два дана обуке полазници су могли да добију информације о економској мотивацији за предузетништво, дефинисању пословне идеје, правним аспектима бизниса, изради бизнис плана. То им је омогућило да провере оправданост своје пословне идеје, сагледају предности и ризике предузетништва, спознају своје предузетничке склоности, информишу се о поступку регистрације и актуелним законским прописима, попуне Захтев са бизнис планом.

Интересовање за ову обуку је увек велико у свим филијалама НСЗ, а нове обуке ће бити организоване у зависности од заинтересованости корисника.