Градска општина Звездара је, уз помоћ и подршку Комесаријата за избеглице Републике Србије, определила новчана средства као вид помоћи за побољшање услова становања породица избеглица са Звездаре кроз доделу грађевинског материјала. Укупна средства за ову намену су 2.750.000,00 динара са пдв-ом.

Потписивању Уговора о додели грађевинског материјала са 7 корисника којима је одобрена ова врста помоћи присуствовали су председник општине Звездара Милош Игњатовић и Мирослав Мриновић, члан Већа ГО Звездара задужен за социјалну политику и председник Комсиије за доделу грађевинског материјала, као и Маја Малетић,повереник за избеглице ГО Звездара.

Милош Игњатовић, председник ГО Звездара је поводом потписивања уговора са корисницима помоћи у грађевинском материјалу рекао да ће Општина Звездара наставити да посебну пажњу посвећује свим социјално и материјално угроженим категоријама становништва са Звездаре и истакао да му је посебно драго што је Општина, у сарадњи са Комесаријатом за избеглице Републике Србије, сада помогла да 7 избегличких породица са Звездаре побољша услове становања.

Потписивање уговора и додела помоћи спроведени су након јавног позива за доделу грађевинског материјала и спроведеног постука јавне набавке