Нови концерт у оквиру циклуса „Понедељком у Ђорђевићу” у Основној музичкој школи „Владимир Ђорђевић”, Улица Ватрослава Јагића 5, биће одржан у понедељак, 09.10.2017. у 19 сати. Улаз је слободан.

Ову Концертну сезону отвара наш најистакнутији челиста Немања Станковић, који је своју земљу већ представио широм Европе, препознатљив по чудесном складу своје аутентичности са индивидуалношћу композитора и печатом епохе коме дело припада. То је врло ретка појава у извођачкој професији која је високо цењена у свету.

Немања Станковић је доцент на Факултету музичке уметности у Нишу , соло челиста Београдске филхармоније и члан Бечког триа „Имерсио“, а прилику да га упозна ове јесене имаће и публика са Звездаре.

Поводом почетка нове сезоне серијала, директорка ОМШ „Владимир Ђорђевић” Катарина Азањац каже:

– „Концертна делатност школе обједињена је серијалом „Понедељком у Ђорђевићу“, на коме наступају наши еминентни музичари, предавачи и најуспешнији студенти и ученици. Имајући у виду да је наша сала једина концертна сала на општини Звездара, настојимо да она буде центар културно – музичких збивања и манифестација на општини Звездара, а класичну музику приближимо и учинимо доступну што већем броју становништва нашег окружења.“

Серијал је започет шеснаестог децембра 2002. концертом, предавањем и промоцијом ЦД-а наше истакнуте чембалисткиње, пијанисткиње и дугогодишње професорке ФМУ у Београду Оливере Ђурђевић.

Концерте у оквиру серијала одржали су: пијанисткиња Дејана Патаковић, гитариста Дарко Карајић, трио „Симонути“, Филхармонија младих „Борислав Пашћан“, Срђан Петровић – професор ФМУ у Београду, пијаниста Душан Трбојевић, млади пијаниста и чембалиста Милан Поповић – професор наше школе, дечји хор „Првог београдског певачког друштва“ и многи други. Настојимо да сваки последњи понедељак у месецу буде намењен овом серијалу.

За унапређење овакве врсте концертне делатности осмишљене серијалом, Школа је добила Плакету ГО Звездара 2003/04. за развој концертно – педагошке делатности.

( „ У реновираном простору, концертна сала музичке школе „Владимир Ђорђевић“трага и изгледа налази свој стил. За концерте је изабран добар дан у недељи – понедељак… добро је темпиран и почетак концерта – 19 часова. Ипак, највреднији је садржај, вишеструка намена“. – одломак из чланка листа „Борба“, 06.III 2003.)