Прва у низу бесплатних креативних радионица за децу и младе под називом „Поље по поље“- креативно лето у дворишту одржана је у суботу, 6. јула у Месној заједници „Миријево“, Школски трг 2, познатој као Стара школа.

 

Око 30 учесника, од најмлађих до деце тинејџерског узраста, на првој радионици под називом „Фигуре од камена“ бавило се лепљењем, бојењем, слагањем и осликавањем ситног камења и израдом фигура од камења.

 

Велико интересовање влада и за наредну радионицу, која ће се одржати у суботу, 13. јула од 18-20 сати, где ће учити израду поп ап форме, које могу да примене у различитим пројектима: честитка, илустрација књига…

 

Програм реализује организација Пријатељи деце Звездаре под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину и Градске општине Звездара, са циљем да деца и млади садржајно проведу своје слободно време, да стекну нова знања и подстакну се на самостални и креативни стваралачки рад. Акценат је на рециклажи и претварању одбачених предмета из свакодневног живота у премете са естетском вредношћу.

 

Наредних осам радионица из области рукотворина одржаваће се сваке суботе од 18 до 20 часова, до 31. августа у простору Старе школе у Миријеву.

 

Осим поменутих поп ап конструкција, полазници ће израђивати металне свећњаке, фенг шуи звончиће…, шарене миришљаве папире рециклажом већ коришћеног папира, увежбаваће конструисање, израду и декорацију змајева, урамљивање фотографија коришћењем штапова и разнобојних канапа, израду цветова и букета од старог папира, правиће колаже од органског материјала (лишће, цвеће, трава, гранчице…). Научиће да се од различитих материјала могу направити декоративни употребни предмети.

 

Радионице воде Мина Симић, примењена уметница и Хелена Мусинов, графичка дизајнерка. Сви који желе да креативно проведу летњи распуст, могу да резервишу своје место путем телефона број 061/69-08-123 или на мејл pdzvezdara@gmail.com