Део Миријева, у улици Матице српске 59-65, изграђен ’70-их година прошлог века, данас је насеље са дотрајалим стазама, парком и противпожарним пролазом. Све ово био је разлог да се одржи збор грађана коме су присуствовали челници ГО Звездара председник Скупштине Александар Ерор и члан Већа Владан Јеремић, као и градска одборница Гордана Мишев.

Како у овом насељу живи пуно породица са малом децом, станари су највише апеловали да се малишанима обезбеди простор за игру. Градска општина Звездара је добила захтев Скупштине станара за решавање одређених питања, због чега је организован овај скуп као вид директне комуникације са грађанима.

„Ми смо данас дошли овде на захтев грађана да покушамо да решимо неке од проблема на којe се жале. Са градским институцијама већ смо у контакту око могућности изградње једног новог игралишта за наше најмлађе и мислим да овде није питање да ли ће се изградити дечији паркић, већ којим темпом је могућа његова реализација“ – изјавио је Александар Ерор и додао да је на Звездари у протекле 4 године изграђено или реконструисано 28 дечијих паркова и игралишта и да за нашу децу морамо наставити још јаче и одлучније да се боримо и спроводимо више активности које се тичу омладинске политике.