Представнице Градске општине Звездара посетиле су Јована Маркова, једног од 23 ученика генерације у школској 2010/1011. години, и уручиле му урамљени постер са фотографијама најбољих звездарских ђака.

Традиција награђивања ученика генерације ове године је проширена постављањем постера са фотографијама најбољих ђака у управној згради и месним заједницама Градске општине Звездара, Установи културе „Вук Караџић” и Библиотеци „Вук Караџић“, као и свим основним и средњим школама на Звездари. Постер са фотографијама је у виду билборда постављен и на Булевару краља Александра, што је изазвало велики број позитивних реакција грађана Звездаре.

ГО Звездара је током лета припремила и урамљене постере који ће као поклон бити уручени свим ученицима генерације. Прва посета је организована ученику генерације ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“, који са родитељима живи у Миријеву.

Јован Марков се током школовања истицао радозналошћу, вредноћом, креативношћу и сјајним резултатима постигнутим на такмичењима из физике, математике, хемије, историје, српског језика и ликовне културе. Иницијатор је и креатор различитих ученичких пројеката, одговоран за стварање радне и позитивне атмосфере у одељењу, увек спреман да сарађује и помогне. Како се Јован одушевљава делима Николе Тесле и воли природне науке, уписао је Математичку гимназију у Београду. Инспирисан боравком у Петници и семинарима из области физике, а у жељи да остане у контакту са својом основном школом и промовише науку код ученика, током распуста је сачинио сценарио и изабрао експерименте за Фестивал науке који ће са члановима физичке секције реализовати поводом Дана Светог Саве.