У суботу, 1. септембра, у 19 часова одржаће се последњи у серијалу летњих програма у Старој школи у Миријеву, Школски трг 2, под називом „Бакина тајна“- зимници у сусрет.

Програм је замишљен као прилика да се баке и маме састану, подсете се неких заборављених и размене нове рецепте, а онда чују и мишљење стручњака. Тања Петровић, доцент Пољопривредног факултета, говориће о различитим методама конзервирања хране, хемијским конзервансима и дати корисна усмена и писана упутства како да се дарови лета на здрав начин сачувају за хладне зимске дане. За то време ће најмлађи са Мином Симић, апсолвентом Факултета примењене уметности, осликавати налепнице и поклопце за стаклене тегле.

У другом делу вечери ће чланови трофејног Карате клуба „Вашиде“ увести децу у чаролије каратеа и спортске забаве. Млади ће вежбати и учити основне елементе технике, а организоваће се и елементарне и штафетне игре. Овим програмом се завршава манифестација Ново лето у Старој школи.

Одељење Библиотеке града Београда на Звездари „Вук Караџић“, огранак „Мома Димић“ ће овом приликом бесплатно учланити децу посетиоце програма у Библиотеку.

Такође, у петак 31. августа, представом „Пинокио“ позоришта „Пан театар“ завршавају се “Летњи позоришни дани на Олимпу“ који су протеклих седам дана окупили око 7000 малишана и родитеља у простору реновираног амфитетра. Малишане су забављале „Мачке из високог друштва“, „Ружно паче“, „Црвенкапа“, „Доживљаји мачка Тоше“, „Краљ мајмун“, „Циркусијада“.

Седам бесплатних позоришних представа, које су осим забаве, музичких сонгова и смеха изабране да пренесу деци и едукативне поруке, одигране су у организацији и под покровитељством Градске општине Звездара. У оквиру „Летњих позоришних дана“ говорило се и о позоришном бонтону, о томе шта се у позоришту сме, а шта није дозвољено, све у циљу стварања нове позоришне публике, која ће од најранијих дана посећивати позориште и знати правила понашања.

Интересовање публике је премашило капацитет амфитеатра, па су последњих два дана уведене бесплатне карте, које су ограничиле број посетилаца, из безбедносних разлога.