Једна од манифестација којом је обележен Дан општине Звездара је свечано уручење новчане помоћи из Фонда Задужбине Шеговић.

Присутнима се обратио председник ГО Звездара Милош Игњатовић који је рекао да сви дугујемо велику захвалност старатељима и хранитељима који се несебично брину о деци без родитељског старања  али и задужбинарима Јелени и Ивану Шеговић. Захваљујући њима и њиховој оставштини, деца Звездаре данас добијају помоћ, рекао је Игњатовић.

Председник Одбора за доделу новчане помоћи Задужбине Шеговић Душан Игњатовић рекао је да је велика част и задовољство бити председник Одбора и да је уз стручну помоћ Центра за социјални рад- одељење Звездара двадесеторо деце ове године  добило новчану помоћ. Он је додао да се нада да су деца која су претходних година користила ова средства нашла своје место у друштву и да су сада успешни у својим пословима.

Помоћ је ове године опредељена за двадесеторо деце без родитељског старања по 14.000,00 динара за свако дете, што укупно износи 280.000,00 динара, чиме се поштује воља задужбинара др Ивана Шеговића и његове супруге Јелисавете да се из фонда Задужбине помажу деца без родитељског старања са територије Градске општине Звездара. Новчана помоћ уручена је старатељима и хранитељима док су деца добила пригодне поклоне који су обезбеђени средствима кабинета председника општине Звездара и Волонтерског сервиса Звездаре.

Свечаности уручења присуствовали су и заменик председника ГО Звездара Виолета Филип, чланови Већа Александар Ђуричић и Роберт Милићевић, заменик секретара Скупштине општине Звездара Љиљана Филиповић и члан Одбора за доделу новчане помоћи Радмила Урошевић.

Манифестацију су својим музицирањем улепшали уметници на гитарама из Основне музичке школе „Владимир Ђорђевић“, професор Бојан Ивановски и његов ученик Лазар Гаврило Трајковић.