Удружењa „Звездарски еколошки центар“ и „Чувари заната“ oрганизују „Фестивал креативне рециклаже” који ће бити одржан 17. новембра 2019. године у мултимедијалној сали УК „Вук Стефановић Караџић“, Булевар краља Александра 77а. Мото Фестивала је „Уметност (креативност) и екологија”.

Пројекат  „Фестивал креативне рециклаже”  се реализује у оквиру Јавног конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката од јавног интереса у области заштите животне средине на територији града Београда у 2019. години Градске управе града Београда, Секретаријата за заштиту животне средине, а подршку у реализацији пројекта дала је и Градска општина Звездара.

На Фестивалу креативне рециклаже могу учествовати институције, удружења и појединци који желе да на било који начин презентују своје радове, креативност или досадашње активности инспирисане жељом за очувањем природе и животне средине.

 Сви заинтересовани могу послати пријаву са назнаком „Фестивал креативне рециклаже”, најкасније до 20. октобра 2019. године, на мејл zec.udruzenje@gmail.com

Пријава за учешће на Фестивалу треба да садржи:

  • Име и презиме учесника (или назив институције / удружења)
  • Контакт податке (мејл адресу, број телефона)
  • Кратак опис активности / рада који презентују
  • Фотографије, линкове, видео записи … (није обавезно)

„Фестивал креативне рециклаже” се ове године одржава први пут и подржан је од стране Секретаријата за заштиту животне средине Града Београда.

Визија Фестивала је да окупи што више институција, удружења, појединаца-креативаца и посетиоца свих генерација на једнодневном догађају који ће им пружити доживљај пун покретачке,  инспиративне енергије кроз различите интерактивне презентације, радионице, изложбе уметничких радова насталих комбинацијом уметности и рециклаже, мини концерте,  кратке драмске форме и филмове и литерарне радове на разне еколошке теме, а све у циљу очувања природе и заштите животне средине и здравља људи, са указивањем на актуелне проблеме у области екологије.

За евентуалне додатне информације обратити се организатору на мејл zec.udruzenje@gmail.com

Креативци, почнимо заједно! Будите и ви део Фестивала!