Након првог фестивалског дана, када су у оквиру програма 15. Дечјег позоришног фестивала „Позориште Звездариште” изведене представе „Модро благо” Градског позоришта из Подгорице (Црна Гора), „Питам се питам колико сам битан” Позоришта „Бошко Буха” из Београда и „Лепотица и Зверко” Позоришта „Пуж” из Београда, у петак, 16.11.2018. су на програму Фестивала две представе: на великој сцени УК „Вук Стефановић Караџић” у 11 сати представа „Тужни принц” Дечијег позоришта Републике Српске из Бања Луке (Босна и Херцеговина) и у Позоришту лутака „Пинокио” у 17 сати представа  овог позоришта „Све за љубав”.

Овога дана ће на Сцени „Култ” Установе културе  „Вук Стефановић Караџић”, у 15.16 сати, у оквиру пратећег програма Фестивала, бити одржана АСИТЕЖ конференција „Одрастање у позоришту за децу и младе-15 година подршке младим позоришним професионалцима”.

На репертоару „Звездаришта” у суботу, 17.11. ће бити две представе: на Великој сцени УК „Вук Стефановић Караџић” у 11 сати ће бити изведена престава „Крицкрац, то сем јаз! Чрчке!” Плесног театра из Љубљане (Словенија), док ће у 17 сати на сцени „Пан позоришта” бити одиграна представа овог позоришта „Мачак и петао”.

Посетиоци Фестивала у недељу, 18.11. имаће прилику да на Великој сцени УК „Вук Стефановић Караџић” виде, такође, две представе: у 10 сати представу „Весела кућа” Народног позоришта „Тоша Јовановић” из Зрењанина и у 17 сати представу „Каштанка” Казалишта Вировитица и Казалишта лутака Задар (Хрватска).

У оквиру пратећег програма Фестивала, на Сцени „Култ” Установе културе  „Вук Стефановић Караџић”, ће овога дана у 17 сати бити одржана радионица ”Lecture Performance” МАЛИ ПОЗОРИШНИ ЕКСПЕРТИ.

Најмлађи љубитељи позоришта у понедељак, 19.11. могу да уживају у три дечје представе које ће бити игране на „Звездаришту”: представа „Моби Дик” Малог позоришта „Душко Радовић” биће у 11 сати изведена у овом позоришту, „Епске игрице  Зидање Скадра” Уметничке групе Хоп ла из Београда биће одигране у 13.45 у Основној школи „Иван Горан Ковачић”, док ће последња представа на репертоару за овај дан бити „Џумбус” Завода Кускус из Љубљане (Словенија) која ће бити изведена на Великој сцени УК „Вук Стефановић Караџић” у 17 сати.

У оквиру пратећег програма, у Великој сали Градске општине Звездара ће овога дана у 12 сати бити одржана  дечја конференција „Одрастање уз природу и планинарење”.