Mилан Поповић, председник Градске општине Звездара се у уторак, 03.04.2012. провезао градским аутобусом на новопродуженој линији 74 и разговарао са грађанима на чију иницијативу је дошло до продужења ове линије.

Председник ГО Звездара је рекао да је ово пример из кога се види како грађани треба да комуницирају са државом, јер је захваљујући иницијативи грађана, Општина предузела даље активности потребне за реализацију ове идеје.

Грађани су изразили задовољство због успеха у акцији за продужетак ове линије и заједно са председником закључили да је ово подстрек за нове акције и заједничко решавање проблема у циљу бољег квалитета живота на Звездари.

Градска линија аутобуса број 74, која саобраћа трасом Омладински стадион – Бежанијска коса, од јуче је продужена до свог новог терминуса у Миријеву 3. Захваљујући молби становника Миријева и Општине Звездара, али и на основу података добијених очитавањем „бус плус” картица, утврђено је да велики број путника са линије 25П преседа на линију 74 која саобраћа до Бежанијске косе. Након извршене анализе оправданости, Дирекција за јавни превоз је извршила измену наведене линије у складу са потребама становника.

На продуженом делу трасе од Омладинског стадиона до Миријева 3 возила градског превоза ће користити све постојеће станице у улицама Мије Ковачевића, Вишњичкој, Миријевском булевару, Витезова Карађорђеве звезде, Миријевски венац, Семјуела Бекета, Косте Нађа. На линији ће радним даном у шпицу саобраћати 19, а ван шпица 17 возила, у интервалу од девет минута.