У свих 13 основних школа на Звездари у понедељак, 02.09.2013. поводом почетка нове школске године одржани су свечани пријеми за прваке. Свих 1386 звездарских првака су овом приликом на поклон од ГО Звездара добили књигу „Језик, језик, е па шта је…”, букмаркер, привезак и распоред часова.

Председник општине Звездара Едип Шерифов је овим поводом посетио ОШ „Јелена Ћетковић” и на свечаном пријему у школи пожелео првацима све најбоље током школовања, а њиховим родитељима честитао.

Представници Општине Звездара су посетити остале основне школе на Звездари и присуствовати свечаним пријемима за прваке.

Општина Звездара ће наставити да ствара амбијент за напредак сваког детета, у смислу услова у школама, безбедности и топле, сарадничке атмосфере између наставника, родитеља и локалне самоуправе.

Градска општина Звездара ће и даље улагати у школске зграде, чинити да простор у школама и око школа буде функционалнији и безбеднији и повезивати све друштвене структуре одговорне за здраво одрастање најмлађих.

И ове године Градска општина Звездара ће организовати програме за децу и младе у циљу квалитетног провођења слободног времена, афирмације културе и спорта, стицања нових знања и вештина и афирмације њихових талената.