Бесплатна апликација „Звездара на длану“ биће званично представљена јавности у четвртак 13.12.2018. у 11 сати у Великој сали Градске општине Звездара, Булевар краља Александра 77, са надом да ће помоћи у промовисању културе, културног наслеђа и квалитетног начина живота на Звездари. Улаз је слободан.

Апликација је настала у оквиру пројекта НВО „Алтернативна прилика”, подржаног средствима из буџета ГО Звездара на конкурсу за пројекте у области културе у 2018. години.

На презентацији присутнима ће се обратити: председник ГО Звездара Милош Игњатовић, начелница Библиотеке „Вук Караџић“ Александре Кекић Ђокић и начелница Одељења за друштвене делатности ГО Звездара Весна Петровић Урошевић, а апликацију ће представити Ема Орлић НВО „Алтернативна прилика”.

Водећи се потребама становника општине, као и бројних посетилаца, апликација обухвата споменике, институције и друге установе, Музеј на отвореном, али и угоститељске објекте који употпуњују културно туристичку мапу Градске општине Звездара.

Бесплатна апликација „Звездара на длану“ уз сваки унос, било да је реч о споменику, институцији или комерцијалном објекту нуди детаљан опис, контакт податке, радно време и, наравно, мапу која је интерактивна и може помоћи да се лоцира најкраћи пут. Имајући у виду бројност страних гостију у Београду, а самим тим и на Звездари, апликација „Звездара на длану“ нуди могућност коришћење на српском и енглеском језику у пуном обиму.

„Звездара на длану“ нуди и опцију информисања о новостима и догађањима на територији Звездаре, како би омогућила грађанима и посетиоцима да буду правовремено обавештени и да узму учешћа у културном животу престонице.

Пројектом „Звездара на длану“ НВО „Алтернативна прилика” настојимо да применом нових технологија и дигиталном трансформацијом,  оплеменимо животе наших суграђана и учинимо културу доступнијом.

Позивамо наше суграђане да нам се придруже на презентацији, испробају апликацију и дају нам сугестије како бисмо је учинили још бољом.

Линк за преузимање апликације:

Google store:

О НВО Алтернативна прилика

НВО „Алтернативна прилика ” је невладино и непрофитно удружење, које је 2014. године основала група ентузијаста, верујући да је неопходно покренути промене и радити на унапређењу и развоју спорта, образовања, културе, предузетништва, туризма, инклузије и промоције универзалних људских вредности.

Удружење верује и руководи се начелима : демократије и поштовањем људских права, једнакости и једнаких могућности за све људе, толеранцијом и принципима солидарности, правом на нову шансу (алтернативна прилика), правом на образовање и на здраво и срећно одрастање.

Пројекти у којима Удружење учествује окренути су унапређењу у локалној средини, са вером да мноштво малих локалних промена чине једну велику глобалну промену.