Представници Општине Звездара положили венац на Трећепозивачку чесму поводом обележавања Космајско-варовничке битке.. Поред представника ГО Звездаре венац су положили и представници Удружења потомака ратника Србије 1912-1920.

Космајско – варовничка битка се водила од 6. до 10. децембра 1914. године као део Колубарске битке и битно је допринела најблиставијој победи српске војске у Првом светском рату.

Трећепозивачка чесма је највероватније подигнута за време окупације Србије у Првом светском рату, а 1927. је на њу постављена спомен плочу са именима бораца Седмог пешадијског пука трећег позива који су изгинули у децембру 1914. у Колубарској бици, у тешким борбама на Варовници бранећи коту 413. Заузимањем ове коте и пробијањем фронта на линији Варовница-Космај аустроугарска армија би дошла у позадину српских армија и довела Србију у безизлазну ситуацију.

Подизањем ове чесме Београд и Србија су показали захвалност српским ратницима трећег позива који су учествовали у одбрани града и државе и то не само онима из Седмог, већ и онима из Четвртог, Осмог, Једанаестог и Петнаестог пешадијског пука.