Представа Пан театра „Извините колико имате година” изведена је за најстарије суграђане на препуном платоу ТЦ „Авив парка Звездара”, улица Живка Давидовића 86, у четвртак, 29.9.2016. као последњи програм претпоследњег дана манифестације „Дани сениора на Звездари“.

Захваљујући „Авив парку Звездара“, улаз је био бесплатан за најстарије суграђане којима су домаћини, Пан театар и Општина Звездара синоћ пожелели да им пензионерски дани протичу у складу са мотом овогодишње манифестације „У најбољим годинама!“.

Ова комедија у пет слика је намењена свим генерацијама са циљем да прикаже лепшу слику о старости, да нас инспирише на укидање бар дела предрасуда, аутопредрасуда, страхова, парадокса, апсурда, неправде, дискриминације, равнодушности и незнања који су саставни део наших уобичајених представа о овој теми.

У току јучерашњег дана на платоу испред ГО Звездара одржане су две интерактивне радионице на тему „Поручи и прими поруку“. Грађани су са радионичарима Волонтерског сервиса израђивали магнете са својим личним порукама намењеним њиховим родитељима, бакама и декама као и исписивали поруке које су окачили на „Дрво порука“. Израђено је преко стотину магнета поклона а наше „Дрво“ је било препуно порука грађана свих генерација са којима смо испунили постављени задатак- да промовишемо међугенерацијско упознавање, вредност непосредне комуникације и дружења, успостављања и неговања изгубљене културе старења.