Делегацију шахиста Руске републике Бурјатије и Кипра, учеснике Међународног турнира у шаху „Radnički chess“, који траје од 3. до 11. децембра, су  у уторак, 10.12. у ГО Звездара примили члан Већа ГО Звездара Роберт Милићевић и Михајло Мазић, преставник општинског Одељења за друштвене делатности, одсека за спорт.

Делегацију шахиста чинили су: Тимур Иванов – Извршни директор Шаховске федерације Бурјатије, Ердем Хубуксанов – шампион Русије до 13 година и шампион света у брзопотезном шаху до 12 година за 2019 годину, Јана Зхапова – шампионка света до 12 година, сребрна медаља на првенству Европе до 12 година  2019-те године и Алеxандриа Исакидис – шаховски првак Кипра.

Са делегацијом шахиста Општину је посетио и Драган Котевски, председник Спортског савеза Звездаре.

Члан општинског Већа Роберт Милићевић је поздравио чланове шаховске делегације, упознао их са Звездаром и њеним потенцијалима и рекао да му је драго што су шахисти посетили Општину, јер спорт и култура највише спајају, па и киломертрима најудаљеније народе.

На састанку је постигнут договор о дугорочној сарадњи ГО Звездара, Спортског савеза Звездаре са Шаховском федерацијом Бурјатије и о плановима за реализацију међународног шаховског турнира на Звездари у 2020-ој години.