У оквиру манифестације „Звездарски инклузивни фестивал“, 21.12.2017. одржана је приредба под називом „Покажи шта знаш“, са пратећим активностима, украшавањем и кићењем новогодишњих јелки и дружењем на Тргу бајки.

Организатори манифестације Удружење „Звездарски еколошки центар – ЗЕЦ“ и Друштво за очување, ревитализацију и промовисање старих заната – „Чувари заната“, под покровитељством Градске општина Звездара и Установе културе „Вук Стефановић Караџић“ окупили су учеснике и осмислили програм.

Богат и разноврстан забавни културно уметнички програм, у сусрет предстојећим празницима, извели су: ученици из ОШ „Бошко Буха“ Звездара, корисници ОПП Вождовац – Дневни боравак „Заједно“, Центрa за смештај деце и омладине ометене у развоју- Дневни боравак Борска, ученици Геодетскe техничкe школе, корисници МНРО Звездара, ученици Музичкe школe „Владимир Ђорђевић“, а песник Радислав Јовић говорио је стихове из свог богатог опуса.

Заменик председника ГО Звездара, Предраг Веиновић, и директор УК „Вук Стефановић Караџић“ Светислав Буле Гонцић, у име домаћина, пожелели су добродошлицу учесницима и гостима, уз савет да се жеље, а понекад и бајке остварују ако се жели и верује довољно јако.

Корисници и дефектолози Центра за смештај деце и омладине ометене у развоју Београд – Дневни боравак Борска извели су бајку „Прича о сиромашном краљевићу и лакомисленој принцези“, која је адаптирана по познатој бајци Ханса Кристијана Андерсена „Свињар“.

Костиме за ову представу, са пуно маште, од рециклажног материјала (амбалажни отпад ролнице, салвете, разни ситни украси и све што се нађе у кући) урадиле су Бојана Лукић -Чувари заната и Биљана Пантелић – Звездарски еколошки центар ЗЕЦ.

Ученице Музичке школе „Владимир Ђорђевић“ Мила Димитријевић IV разред гитаре и Наталија Шумаревић III разред гитаре, у класи Јелене Илић, извеле су: Варијације -М.Праљака и Баркарола Наполеона Косте, а Катарина Мијаиловић IV разред хармонике, у класи Раде Соро свирала је Полонезу Ј.С.Баха.

Корисници Дневног боравка „Заједно“ певали су и рецитовали песме: Што Северац тако дува, Дечица и Деда Мраз, а Пахуљица и Снежна краљица су на крају упутиле свима лепе жеље песмом Срећна Вам Ова Година Нова.

Познати песник Радислав Јовић обогатио је програм говорећи стихове о мами, тати, љубави, кућном љубимцу….са жељом да и убудуће учествује на оваквим манифестацијама.

После програма, сви учесници китили су две јелке на тргу бајки рециклажним украсима, а затим је уследило изненађење које су приредили кинески пријатељи из Асоцијације грађана Лишуи у Републици Србији и Робна кућа Панда, који су уручили пакетиће свим учесницима и присутној деци, пожелевши им срећне празнике.

Дружење и ширење пријатељства настављено је уз топло и мирисно пециво које је донирала Пекара „Трпковић“, уз песму, игру и поруке Деда Мразу.