Војним обвезницима који су добровољно одслужили војни рок у генерацији „март” и „јун” 2016. године ће, поводом обележавања Дана Војске Србије, у среду, 19.4. 2017. у 11 сати, на свечаности у Скупштинској сали Градске општине Звездара, Булевар краља Александра 77, бити уручене Значке војника на добровољном служењу војног рока и Захвалнице отаџбине.

Признање ће војницима, које је на добровољно служење војног рока упутио Центар Министарства одбране за општину Звездара, уручити председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић, уз присуство представника Управе Регионалног центра МО Београд и Центра МО Звездара.

Значке и захвалнице ће бити уручене војницима који су добровољно одслужили војни рок са оружјем и војницима који су завршили Курс за резервне официре, као знак захвалности и признања што су се добровољно ставили на располагање Војсци Србије у циљу јачања система одбране.

Признања се додељују на основу Правилника о признањима и новчаним наградама у Министарству одбране и Војсци Србије. Први пут ова признања су уручена 14.2.2017, поводом обележавања Дана државности РС, генерацији „септембар 2016”, а у наредном периоду биће уручена свим војницима који су добровољно одслужили војни рок, почевши од генерације „март 2011”.