Савет Дечјег позоришног фестивала „Позориште Звездариште“, на седници одржаној 20.11.2017. године, донео је Одлуку да годишње признање „Звезда међу звездама“ ове године додели Браниславу Милићевићу Коцкици

Признање „Звезда међу звездама“ додељује се за трајни допринос развоју позоришта за децу и младе, а установљено је 2013. године.

Образложење

Овогодишња „Звезда међу звездама“ је глумац, писац и педагог. Таленат за педагогију наследио је од мајке Стефаније која је била професорка немачког језика, а од оца Михајла добио је “глумачки ген“ па је уписао и завршио глуму на ФДУ.

Био је стални члан Атељеа 212 и играо у легендарним представама: „Хамлет у подруму“, „Исус Христ Суперстар“, „Коса“, „Том Пејн“, и другим. Улоге у филмовима „Ужичка република“, „Сарајевски атентат“ и „Заседа“, само су неке везане за сегмент његове филмске каријере.
Више од 250 епизода серије „Коцка, коцка, коцкица“ обележио је својеврсним педагошким приступом кроз глумачки задатак и тако постао најбољи другар генерацији клинаца, ,“зарадивши” надимак Коцкица.

Иако је добитник Златног ловоровог венца на МЕС-у у Сарајеву, награде на Глумачким сусретима у Нишу, награде на ТВ фестивалу у Порторожу и других, посебно истиче прву награду за серију „Коцка, коцка, коцкица“ у Јапану, када је иза њих остала популарна серија „Улица Сезам“.

У позоришту  „Пуж” игра у многим представама, а написао је 47 позоришних комада за које је вишеструко награђиван.

Осим награда у Котору и Суботици, добио је награду за најбољи текст и на Звездаришту, а када је реч о „глумачким радовима“ у представама за децу, играо је 78 улога.

Стваралаштво за децу има главну улогу у његовом професионалном животу, а љубав према позоришту „Пуж“ дели са супругом, редитељком Слободанком Цацом Алексић, иначе прошлогодишњом добитницом, тако да ће „Пужић“ красити звездано небо.

Добитник  „Звезде међу звездама“ 14. Звездаришта је Бранко Милићевић Коцкица.