Поводом обележавања Светског дана особа са инвалидитетом – 3. децембра, у Сава центру су 30.11.2011. реализована два програма: Продајна изложба рукотворина „Стваралаштво и креативност ОСИ“, којом се промовише уметничко стваралаштво особа са инвалидитетом и хуманитарни концерт Националног ансамбла „Коло”.

Продајну изложбу рукотворина „Стваралаштво и креативност ОСИ“ на којој су изложени радови особа са инвалидитетом отворила је Наташа Милошевић, чланица Градског Већа Града Београда, а присутне је поздравио Душан Игњатовић, члан Већа ГО Звездара.

Изложба на којој су били представљени уметнички радови особа са инвалидитетом који имају одевну, употребну и украсну функцију, инспирисани народном традицијом, привукла је велики број посетилаца. О стваралаштву особа са инвалидитетом посетиоци су могли да се информишу и на заједничкој видео презентацији.

На изложби су своје радове представили чланови удружења особа са инвалидитетом из Београда: „Плава шкољка”, „Наша деца”, „Све је могуће”, Удружења за церебралну парализу Звездара, Геронтолошког центра Савски венац, Инвалида рада Савски венац, Креативне радионице „Честитком до помоћи”, Радионице „Дрвене играчке”, Удружења станара дома Креативна радионица „Вредне руке”. Удружења Сито, Креативне радионице „Лептирић”, Креативног центра за МНРО, као и ученици и чланови ОСШ „9. мај” из Зрењанина, ОСШ „Милан Петровић” из Новог Сада, Друштва „Свети Сава” из Краљева, Удружења дистрофичара из Краљева, ОСШ „Иво Лола Рибар” из Краљева и Удружења „Дуга стрела” из Панчева.

На изложби су биле представљене и књиге, прерано преминулог, др Љубомира Петровића, једног од оснивача Друштва за спорт и рекреацију особа са инвалидитетом.

Након иложбе, која је трајала до 19.30 сати, Национални ансамбл „Коло” је одржао хуманитарни концерт коме је присуствовао велики број особа са инвалидитетом.

Пре концерта, Милан Поповић, председник ГО Звездара и Радојица Кузмановић, директор Националног ансамбла „Коло” су поздравили присутне.

Милан Поповић је рекао да је Градска општина Звездара настојала да особама са инвалидитетом посвети целу недељу, а не само један дан, и да се труди да се на Звездари проблеми особа са инвалидитетом решавају током читаве године како би им се омогућио нормалан живот.

Посетиоци концерта су имали прилику да више од два сата уживају у извођењу Ансамбла „Коло”. Овај концерт је био први након америчко-канадске турнеје на којој је Ансамбл био.

Манифестација „Дани ОСИ“ се одржава од 28. новембра – 03. децембра 2011. године поводом обележавања Светског дана особа са инвалидитетом – 3. децембра.

Организатор манифестације је Канцеларија за помоћ особама са инвалидитетом и Друштво за спорт и рекреацију инвалида Звездара у партнерству са Савезом за спорт и рекреацију особа са инвалидитетом Београда, као и Удружењем „Плава шкољка“, Спортским савезом особа са инвалидитетом Србије, Министарством културе, Националним ансамблом „Коло“, СЦ „Олимп“, Дечјим културним центром.

Покровитељи манифестације су Скупштина града Београда и Градска општина Звездара.