Градска општина Звездара подржала је велику бесплатну, стручну и едукативну акцију која је покренута у Београду под покровитељством  Града Београда.

„Бебирон” пројекат  је настао као потреба и помоћ трудницама, мамама и татама, а обухвата саветовалиште за труднице и родитеље путем Viber јавног налога. На питања заинтересованих 24 сата 7 дана у недељи одговарају: патроножне сестре, еминентни гинеколози и педијатри, нутриционисти…

Разговори у „Бебирон” саветовалишту су видљиви само родитељима који поставе питање и медицинским сестрама са вишегодишњим радним искуством у здравственој заштити трудница, породиља, дојиља и новорођенчета, и педијатрима који ће у најбржем року одговорити на питања и разрешити недоумице.

Део пројекта „Бебирон” је и „Школа за труднице и тате” која обухвата здравствено-васпитне активности уз практични приказ и рад са трудницама.

Школица је бесплатна за све будуће мајке и очеве.

Део пројекта су и „Београдске Бебирон улице”, кампања на улицама и тротоарима Београда која ће родитељима и деци обезбедити сигурност, бесплатно их едуковати и олакшати свакодневицу.

Сама идеја пројекта „Бебирон” је покренута у новембру прошле године са Домом здравља Палилула и њен је циљ да подигне свест грађана да су родитељи са колицима угрожени као  учесници у саобраћају због непрописног паркирања и недостатка тротоара у појединим деловима града.

Циљ акције  је обезбедити безбедну шетњу са колицима и децом.

У склопу ове кампање биће проширени тротоари, постављени „Бебирон” стубићи због непрописног паркирања, обезбеђена, односно обележена „Бебирон” породична  паркинг места испред вртића, школа, рекреативних центара, позоришта, болница, домова здравља…