Tрећи рођендан Волонтерског сервиса Звездаре обележен је у петак, 14. фебруара уз присуство волонтера, пријатеља, сарадника и представника ГО Звездара.

Преко 6200 волонтерских сати, око 3000 социјалних услуга, од тога 80% у кућним условима, 43 волонтера на активној евиденцији ВСЗ и преко 200 волонтера у реализацији разних програма, само су део бројки које описују обиман и хумани посао Волонтерског сервиса Звездаре у 2013. години који је представила Радмила Урошевић, координаторка ВСЗ.

Рођенданско дружење употпуниле су Милка Стојановић, оперска дива, Снежана Јандрлић, певачица групе „Сунцокрети“, макробиотичарка-терапеут и Биљана Крстић, музичка уредница РТС-а, певачица и етномузиколог, које су са дивљењем и поштовањем говориле о волонтерима, раду звездарског Сервиса и сопственим искуствима.

Представници „НАЛЕД-а“ образложили су доделу награде „Шампиони локалног развоја“ коју је Општина добила за пројекат Волонтерски сервис Звездаре, а плакета је своје почасно место нашла на зиду канцеларије ВСЗ.

Присутне је поздравила Александра Кузмановић, начелница Управе ГО Звездара, истичићи задовољство што присуствује обележавању важног датума у раду Волонтерског сервиса, који је симболиком љубави и топлине повезан са данашњим празником Светог Трифуна и Светог Валентина.

Музичком су дружење оплеменили професори Музичке школе „Владимир Ђорђевић“, Раде Соро и Бојан Ивановски, који су хармоником и гитаром допринели слављеничкој атмосфери.

 

 

Пријатељи, представници иституција и компанија које су помогле активности током 2013. године, присуствовали су дружењу, потврђујући дух заједништва, сарадње и подршке који одликује Волонтерски сервис Звездаре.