Још само једно коло остало је до краја борби по групама у Основној школи „Ћирило и Методије” у којој се одржава хуманитарни турнир у малом фудбалу чији је циљ прикупљање средстава за лечење двоје тешко оболеле деце са наше општине.

Сутра следе борбе расплета за пласман међу 16 најбољих екипа, а данас је на турниру слободан дан. Од четвртка, ако временске прилике то дозволе, почеће елиминационе борбе по куп систему. Финале је заказано да се одржи 3. јула на обновљеном терену школе. Поред финалног меча предвиђене су и друге пропратне културне и музичке манифестације, које треба да дају печат двонедељном надматању у Учитељском насељу.

Општина Звездара је пре почетка хуманитарног турнира, који је покренуло Удружење грађана ,,Звезде за Звездар“, из буџетских средства издвојила срдства за обнову школских свлачионица, уређење терена за физичко васпитање, појачала осветлење, урадила нову дренажу око школског дворишта и проширила капацитете дотадашњих мини-трибина.

После изведених радова ученици Основне школе „Ћирило и Методије” наредне школске године имаће све услове за бављење спортом из обавезног програма предмета физичко васпитање, али и за рад по секцијама за децу која испоље посебан таленат за неку од грана спортске активности.

Цела акција прикупљања новчаних средства за двоје тешко оболелих малишана наишла је на изванредан одзив великог броја грађана са општине Звездара, што показује да људска солидарност није изгубила од своје хуманитарне суштине за помоћ болесним и немоћним лицима.

Резулати јучерашњег 8. такмичарског дана:

Џаст код Зорке – Коњарник 1:3 (0:0)

Стрелци: Степановић – Јанковић, Миловановић, Радојчић

КМФ Гроцка – СЗР Миловановић 1:1 (0:1)

Стрелци: Арсенијевић – Миловановић

Синтезис – ДГ Инвест 3:3 (1:2)

Стрелци: Вукојевић 2, Васиљевић – Д. Нешић 2, Н. Нешић

Економист – Кафе газдарица 0:4 (0:0)

Стрелци: Ђорђевић, Милошевић, Јовановић, Митровић