Поводом међународне Недеље солидарности, већ традиционално, данас је у сали СЦ „Олимп Звездара”, одржано првенство у боћању – дисциплини, која је и овог пута потврдила због чега се с правом сматра најпопуларнијим и најмасовнијим параолимпијским спортом – које је окупило више од 40 екипа оба пола, свих узраста и видова инвалидитета из свих делова града.

Такмичење је одржано у 4 категорије, а у конкуренцији корисника више установа социјалне и здравствене заштите, ученика неколико школа, као и чланова бројних удружења и организација особа са инвалидитетом.

Златне медаље су као шампиони освојиле екипе Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју (јединица из Шекспирове улице), удружења „Победник” са Новог Београда и УПИК „Дунав”, а међу најмлађим суграђанима екипа школе „Миодраг Матић”.

Организатор манифестацује, која је протекла у спортској и срдачној атмосфери био је Спортски савез особа са инвалидитетом Београда, у сарадњи са Друштвом за спорт и рекреацију инвалида општине Звездара, а присуство представника градске општине Звездара, СЦ „Олимп Звездара” и Савеза за церебралну и дечју парализу Београда дало јој је посебан значај и признање.

Oдржавање манифестације омогућено je захваљујзћи разумевању и помоћи Града Београда, Секретаријата за спорт и омладину.

Својим присуством подршку су дали представници ГО Звездара: чланови Већа Бранислав Пауновић и Мирослав Мариновић, а Владан Јеремић је у име Општине поздравио учеснике пожелевши им успешно такмичење, а помоћник председника ГО Звездара др Славољуб Николић симболично је отворио такмичење избацивањем прве лопте.

У име СЦ „Олимп Звездара“ топлим и искреним речима добродошлице обратила се Марија Рајковић, а Велимир Кнежевић у име организатора говорио је о масовности боћања као параолимпијског спорта, али и посебној посвећености ГО Звездара и СЦ „Олимп“ спорту и рекреацији особа са инвалидитетом.

Весела атмосфера и аплаузи пропратили су и имена Јагоде Планојевић, Дилбере Сарајлић, Аце Вујчића, Јелене Радивојевић’, а атмосфера је до краја такмичења и проглашења победника протекла у спортском и фер плеј духу.

Одсек за информисање ГО Звездара био је на висини задатка: програм је водила Славица Брђовић, а оком фотоапарата догађај овековечио Марко Покрајац.

На крају у неформалном дружењу уз чашу сока и залогај завршен је и овај пријатан спортски дан ОСИ на Звездари.