Реконструисани у потпуно сређени базени на „Олимпу“ отворили су своја врата за посетиоце у петак, 5. августа у 10 часова, упркос облачном јутру.

Сунце које се појавило на пар сати примамило је неколико десетина најхрабријих купача, који су премијерно отворили сезону. Нису се жалили на температуру воде, већ су уживали у пространству пливачког базена, воденим атракцијама, удобним лежаљкама и новом амбијенту. Много више је оних који су са „Олимпових“ тераса посматрали дешавања, чекајући топлије време.

Пливалиште је, поред новог изгледа, добило и нова правила понашања, која ће обезбедити ред, сигурност и чистоћу, а све у циљу заштите здравља и безбедности посетилаца. На базенима су од данас свакодневно присутни спасиоци, редарска служба, обезбеђење, а у редовним обиласцима су представници МУП-а и комуналне полиције. Посетиоци приликом уласка на базен добијају правилник понашања на базену, а на простору пливалишта су истакнуте и табле са јасним упутствима. Базени на „Олимпу“ имају амбуланту са дежурним лекаром, као и Управу која је отворена за све коментаре, примедбе и сугестије посетилаца.