Такмичење Први глас Звездаре, у оквиру Звездаријаде – фестивала културе младих, одржано је у петак, 17. маја 2019, у Великој сали МЗ „Липов лад“. Наступило је 29 учениказ звездарских средњих школа и вождовачке Школе за негу лепоте. У категорији Рок-поп наступила су 24 такмичара, а у Етно категорији било је 5 наступа. Програм су водили Јована Васић и Војин Павловић из Седме београдске гимназије.

Млади извођачи су надахнуто наступали и имали велику подршку другара из публике. На крају наступа, сваки учесник је добио повељу, еколошку торбу и мајицу са амблемом Звездаријаде и ГО Звездара, као и наставници ментори.

Жири у саставу Душан Дуда Безуха, познати гитариста, композитор и музички продуцент, Катарина Азањац Врачар, флаутисткиња, директорка ОМШ „Владимир Ђорђевић“ и Златко Бокун, познати звездарски хирург и гитариста групе „Плутониа“ из Београда, је имао веома тежак задатак. Наградни фонд је износио 30.000,00 динара, у вредносним ваучерима „Делфи” књижаре. Додељен је велики број награда:

Поп-рок категорија

Посебну награду за ауторску песму и ваучер од 3.000,00 динара добила је Даница Јарамаж из Фармацеутско физиотерапеутске школе.

  1. награда и вредносни ваучер од 3.000,00 дин освојила је Владислава Јајчевић из Шесте београдске гимназије;
  2. награда и ваучер од 2.000,00 динара освојили су: Андреа Ивановић из Фармацеутско физиотерапеутске школе, Страхиња Симијоновић из Медицинске школе и Јована Васић из Седме београдске гимназије.
  3. награда и ваучер у вредности од 1.000,00 динара освојили су Миа Смиљанић из Школе за негу лепоте, Саво Бацић из Седме београдске гимназије и Мина Јовановић из Фармацеутско физиотерапеутске школе

Похваљен је наступ Катарине Ђуровић из Зуботехничке школе. И она је добила ваучер од 1.000,00 динара.

За ауторске песме у реп аранжману, са 2.000,00 динара награђени су Урош Симић и Душан Димитријевић, из Зуботехничке школе.

Етно категорија

За групно извођење у етно категорији прво место и ваучер од по 3.000,00 динара су поделиле девојке из Школе за негу лепоте: Маша Павловић, Елда Бећири и Миа Смиљанић и мешовита група девојака из Фармацеутско физиотерапеутске и Грађевинске школе: Кристина Стојановић, Достана Николић, Марија Новаковић, Милица Недељковић и Марија Миленковић.

У соло извођењу награђене су Милица Јеремић и Миљана Масларевић, вредносним ваучерима од 2.000,00 динара.

Организатор такмичења је Драгана Петровић ПР Агенција за пословне активности Jimny Београд, а покровитељ Градска општина Звездара.