У оквиру пројекта „Примарна селекција на кућном прагу” у Бајдиној улици на Зеленом брду, у недељу, 25.8.2019. од 10 до 12 сати био је постављен инфопулт на ком су волонтери и активисти  Удружења  „Звездарски еколошки центар-ЗЕЦ“ и представници ГО Звездара разговарали са грађанима о пројекту и бенефитима акције која се спроводи на територији ове месне заједнице. У име ГО Звездара догађају је присуствовао Душан Игњатовић, члан Већа ГО Звездара.

Интересовање је било велико, па се током 2 сата пријавило више од 100 грађана, иако је од почетка акције, од јуна до сада, велики број домаћинства већ потписао уговоре приликом посете волонтера.

Пројекат „Примарна селекција на кућном прагу“  спроводи Удружење „Звездарски еколошки центар ЗЕЦ“ у партнерству са Градском општином „Звездара“ и ЈКП „Градска чистоћа“.

Пројектом је предвиђено потписивање уговора ЈКП „Градска чистоћа“ са домаћинствима на територији МЗ „Зелено брдо“ која ће добити услугу збрињавања амбалажног отпада (суви отпад), бесплатне биоразградиве кесе за одвајање амбалаже, а као подстицај добиће и право на попуст од 20% на услуге ЈКП „Градска чистоћа“.

„Због великог интересовања биће организован нови инфопулт о чему ћемо благовремено обавестити грађане“- најавили су организатори.