Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић обишао је новоизграђено дечје игралиште у насељу Војводе Влаховића. Игралиште је урађено на иницијативу грађана овог насеља средствима из буџета ГО Звездара.

Ово је прво игралиште у овом релативно новом београдском насељу, у коме већином живе млади брачни парови са децом,  рекао је Радојичић.  Како је градоначелник прецизирао, игралиште је урађено по највишим безбедносним стандардима и намењено је за децу узраста од две до десет година. Укупна вредност радова је шест милиона динара.

-Општина Звездара завршила је осам игралишта, а до краја године биће изграђено још једно, дакле девето за годину дана. Град Београд и Зеленило у протекле две године урадили су шездесет игралишта. Тако да су нам важне инвестиције, велики грађевински подухвати и то да Београд буде „паметан град“, али је најважније да се Београд гради по мери деце и да имају простор где ће да се играју, одрастају и развијају на прави начин – рекао је Радојичић.

Он се осврнуо на важност спољашних простора за игру јер су деца доста оптерећена новим технологијама, што негативно утиче на њихово здравље и ствара отуђење.

Градоначелник је оценио да општина Звездара одговорно обавља свој посао и брине о деци.

–Желим да им укажем захвалност и похвалу у име руководства Града Београда јер смо на истом задатку и заједно дајемо допринос да наши грађани живе боље – истакао је Радојичић.

Обиласку игралишта присуствовали су и председник и заменик председника ГО Звездара Милош Игњатовић и Виолета Филип, председник Скупштине ГО Звездара Александар Ерор, чланови општинског Већа Владан Јеремић, Милош Стојилковић, Александар Ђуричић, Душан Игњатовић и Роберт Милићевић, секретар Скупштине ГО Звездара Славко Бабић и заменик начелника Управе ГО Звездара Горан Јевтић. Догађају су присуствовали и посланик у Народној скупштини Републике Србије Звонимир Ђокић и одборник у Скупштини Града Београда Небојша Младеновић.