На такмичењу у сценском стваралаштву у оквиру Звездаријаде – фестивала културе младих, 28. јануара, у великој сали МЗ „Липов лад“, прво место освојила је драмска група Седме београдске гимназије са представом „Љубав према ближњем“.

Друго место је припало драмској групи Геодетско техничке школе са представом „Аналфабета“, а треће место су освојили ученици Грађевинске школе извођењем представе „Власт“.

Чланови жирија: Оливера Викторовић Ђурашковић, професорка глуме на Академији уметности и глумица, Тијана Јанковић и Иван Пантовић, драмски педагози и глумци, су уживали у глумачким бравурама звездарских средњошколаца.

Општи закључак чланова жирија је да је из године у годину избор позоришних остварења све квалитетнији, као и извођења младих средњошколаца.

Рад са младима у драмском стваралаштву захтева упоран рад, пожртвованост, велику креативност наставника и ванредно уложено време, и зато заслужују посебно поштовање и захвалност. Квалитету извођења су допринели и сусрети представника позоришне уметности и школских драмских педагога, организоване обуке и размена искустава.

Подршка позоришта Пан театар је у томе била непроцењива.Првонаграђену представу „Љубав према ближњем“, по тексту Леонида Андрејева, у извођењу драмске групе Седме београдске гимназије припремале су наставнице српског језика и књижевности Ана Марковић и Весна Којовић.

Драмску групу Геодетско техничке школе са представом „Аналфабета“, по тексту Бранислава Нушића, припремале су наставнице Амира Бећиревић Петровић и Рада Драгичевић, а ученици Грађевинске школе са представом „Власт“, Бранислава Нушића, предвођени су наставницима Бојаном Јовичић и Владимиром Николићем.

Драмске групе су награђене вредносним чековима, које могу реализовати у свим објектима који припадају ланцу Делфи књижара, и то 12.000,00 за прво место, 10.000,00 за друго место и 8.000,00 за треће.

Жири је доделио и посебне награде: похвале за костимографију (трупа) и избор текста (Ана Марковић и Весна Којовић) Седмој београдској гимназији, и специјалне награде и новчани износ од 1.000,00 динара за:

•најбољу мушку улогу – Миладин Симић (Грађевинска школа)

•најбољу женску улогу – Нина Војиновић (Геодетска техничка школа)

•најбољу мушку улогу – Игор Рољић (Геодетска техничка школа)

•награду за режију представе „Аналфабета“ – драмски педагози Амира Петровић и Рада Драгичевић (Геодетска техничка школа)

•мушку споредну улогу Енглеза – Ђорђе Добрић (Седма београдска гимназија)

•мушку споредну улогу Енглеза – Лука Јанковић (Седма београдска гимназија)

•женску споредну улогу Рускиње – Емилија Вучелић (Седма београдска гимназија)

Градска општина Звездара је покровитељ такмичења, а организатор „Пан театар“.