За Звездарце/ке свих генерација којима је потребна помоћ и подршка или разговор у условима које намећу околности епидемије, канцеларије за помоћ особама са инвалидитетом Волонтерског сервиса у среду, 15.јула организује Отворено саветовалиште за појединце и породице.  Сви којима је потребан савет, подршка или желе да закажу индивидуални разговор – могу се обратити од 11,00 до 14,00 часова на телефон 286 44 26  поред кога ће дежурати Јелена Вулић, психолог и терапеут, волонтерка Сервиса.

Грађани се за помоћ Саветовалишта за појединце и породице могу обратити и путем меила на електронску адресу: volonterski.servis@zvezdara.org.rs.

На овај начин Саветовалиште за појединце и породице Волонтерског сервиса Градске општине Звездара настоји да помогне заинтересованим суграђанима како да са што мање последица преброде време ванредне ситуације која собом носи изолацију, страх, неизвесност, доколица и усамљеност. Предвиђена је и помоћ правника који ће обезбедити информације из области социјалних права.

Бесплатна и стручна  психосоцијалну помоћ путем телефона намењена је посебно старијим и суграђанима са инвалидитетом, породицама који негују непокретне, дементне и дугорочно болесне и немоћне  чланове породице,  родитељима и породицама са партнерским и проблемима ауторитета,  са циљем превазилажења негативних последица на ментално здравље у време трајања ванредне ситуације.