За становнике Звездаре свих генерација којима је потребна помоћ и подршка или разговор у условима изазваним епидемијом вируса COVID19, Волонтерски сервис Звездаре и Канцеларија за помоћ особама са инвалидитетом ГО Звездара, организују психосоцијалну подршку сваког четвртка, од 19. новембра, путем Отвореног саветовалиште за појединце и породице.

Сви којима је потребан савет, подршка или желе да закажу индивидуални разговор- могу се обратити од 10 до 14 сати на телефон 286 44 26  поред кога ће дежурати Јелена Вулић, психолог и терапеут.

Грађани се за помоћ Саветовалишта могу обратити и путем мејла на електронску адресу: volonterski.servis@zvezdara.org.rs.

Психосоцијалну подршку путем телефона пружаће професионалци-волонтерке Јелена, Наташа (партнерски односи, породице које брину о члану са инвалидитетом, родитељски ауторитет, депресија), Љиљана (породице које негују члана оболелог од деменције), Марија (правно саветовање) и Радмила (проблеми сениора и њихових породица).

На овај начин Саветовалиште за појединце и породице Волонтерског сервиса Звездаре Градске општине Звездара и Канцеларија за помоћ особама са инвалидитетом настоје да помогну заинтересованим суграђанима да са што мање последица преброде време ванредне ситуације која са собом носи изолацију, страх, неизвесност, доколицу, усамљеност и депресију. Предвиђено је и правно саветовање из области социјалних права.

Бесплатна и стручна психосоцијална помоћ путем телефона намењена је посебно старијим и суграђанима са инвалидитетом, породицама које негују непокретне, дементне и дугорочно болесне и немоћне  чланове,  родитељима и породицама са партнерским и проблемима асоцијалног понашања, ауторитета и насиља,  са циљем превазилажења негативних последица на ментално здравље у време трајања ванредне ситуације.