O лепоти и лековитости путовања, зашто и како треба путовати, у разговору са тридесетак сениора Клуба за старије ХХО „Хлеб живота“ у улици Проте Матеје, говорила је Славица Ступарушић, новинарка Политике и волонтерка Волонтерског сервиса Звездаре, на интерактивној радионици уочи првомајских празника.

„Путовања не морају да буду скупа да бисмо у њима уживали , а понекад и упознавања града у ком живимо може да буде интересантна и „нова дестинација – нагласила је Славица.

„Путовања су прилика да се дружимо, упознамо нове људе и пределе, да научимо нешто ново, развијамо своја интересовања “- закључила је између осталог сво

Новинарка и хумана волонтерка ВСЗ Славица Ступаришић, тако је дала одговор на најчешћа питања, како путовати када су пензионерски приходи мали и ограничени као и да незаборавно путовање не мора да буде велики издатак за кућни буџет.

Да би путовања била пријатна, лепа и корисна за њих се морамо припремити, не оптерећивати се сувишним пртљагом и обавезно забележити свако путовање понеком фотографијом за успомену.

На крају приче о путовањима, домаћини и Славица Ступарушић су се договорили да следећи долазак звездарске волонтерке буде неко ново виртуелно путовање са интересантним слајдовима и причом коју ретко чујемо када се отиснемо на „прави“ пут.

Волонтерски сервис Звездаре на овај начин и оваквим радионицама спроводи и шири своју мисију.