Креативна радионица Волонтерског сервиса Звездаре окупила је у петак 20.јула најмлађе и најстарије суграђане у простору Библиотеке „Бранко Миљковић”, у Булевару краља Александра 298, који су, уз помоћ радионичарки Марије, Јелене и Милене, направили прегршт маштовитих сувенира са мотивима Београда као и порукама и мислима о духу и лепоти главног града.

Радионица под називом „Поздрав из Београда“ била је прилика да учесници науче вештине технике декупажа на дрвету и стаклу. Разлика у годинама није била препрека да се уз добро расположење и смех сви учесници друже, размењују идеје и неопходне алате који су „летели“ из руке у руку.Најмлађи су се најрадије одлучивали за израду магнета а старије суграђанке су се упустиле у вештине и креације израде подметача, букмаркера и украшавања тегли. Већиина се по први пут нашла на оваквој радионици али су сви радо записали редовни термин креативног уторка у простоијама Волонтерског сервиса Звездаре како би наставили учење и дружење.

Радоница је трајала дуже од планираног времена јер су сви који су тог дана дошли на радионицу желели да се опробају у неколико радова. Због њихове лепоте и оригиналности , аутори већине направљених сувенира се не би постидели да се њихови радови нађу у излозима галерија и продавница сувенира у престоници.

Пре одласка са радионице, сви направљени сувенири су подељени учесницима за успомену али и као подстрек за израду неких будућих радова.

Радионица је реализована у парнерству са Центром за реинтеграцију и активизам Београд у оквиру пројекта „Радионица невидљивих“ који је подржала мрежа ХуманаС, а са циљем да се подстакне креативна активност сениора као једног од начина превазилажења социјалне искључености најстаријих суграђана.

Радионица је била бесплатна и намењена суграђаниима са Звездаре и других општина.