Градоначелник Београда др Зоран Радојичић са прослављеним кошаркашом Жарком Паспаљем отворио је реконструисани спортски комплекс „Шљункара” на Звездари. Терени у Гершићевој 2 обновљени су у оквиру акције „Сто терена за једну игру” Компаније „Моцарт”. На иницијативу Градске општине Звездара акција је спроведена на територији наше општине и на терену „Шљункара”.

Отварању обновљене „Шљункаре” присутвовали су Александар Марковић, помоћник градоначелника, представници Компаније „Моцарт”, руководство Градске општине Звездара и многобројни гости.

Радојичић је окупљеним грађанима и младим кошаркашима нагласио колико је битно да се деца редовно баве спортом, поручивши да је акција обнове игралишта веома значајна за друштво.

– Као лекар знам колико је битно да деца, која су будућност наше престонице, више времена проводе на спортским теренима. На сличним игралиштима као што је овај, стасали су многи наши асoви, као што је Жарко Паспаљ. Ова акција је веома важна, како би се убудуће развијале кошаркашке легенде – рекао је Радојичић и додао како му је част што „Моцарт” и Град Београд активно обнављају игралишта за децу, теретане на отвореном, спортске терене и што имају исти циљ, а то је бољи и здравији град за децу.

Радојичић је рекао да је и он током школовања слободно време проводио на малим теренима у Лазаревцу. Градоначелник је захвалио Компанији „Моцарт” која финасира обнову 70 спортских игралишта.

Обновљени терен на Звездари убудуће ће носити име по Жарку Паспаљу. Прослављени спортиста је истакао да је то за њега велика част и да овакво признање има посебан значај.

– Отварање терена названог по мени, враћа ме у детињство и поново осећам усхићење као када сам давао прве кошеве и маштао о великим подвизима. Ја сам остварио своје кошаркашке снове – рекао је Паспаљ, поручивши малишанима да ништа од онога о чему сањају није немогуће, ако су упорни и истрајни.

Свечаном пресецању врпце претходила је ревијална утакмица јуниора ШКК „Звездара”, који су на специјалној подлози показали кошаркашко умеће, али и тимски дух и фер-плеј. Шутирањем са линије за тројку, осим што су се надметали за вредне новчане награде, најбољи стрелици прикупљали су новчана средства која ће компанија „Моцарт” донирати КБЦ „Звездара”.

Реконструкцијом спортског комплекса „Шљункара” грађани овог дела Звездаре добили су кошаркашки терен са специјалном подлогом и професионалним конструкцијама кошева са зглобним обручима и клиритним таблама. Поред кошаркашког обновљен је и терен на отвореном, а свој кутак добили су и пси за које је уређена зелена површина на којој ће моћи несметано да се играју. Лепши изглед спортском комплексу дале су и обновљене трибине.