У оквиру Звездаријаде – фестивала културе младих, у Библиотеци „Бранко Миљковић“, одржан је занимљив и инспиративан књижевни  сусрет на коме  се окупили наставници српског језика и књижевности звездарских школа,  и млади књижевни ствараоци, полазници радионица Креативног писања и учесници конкурса за најуспешнију песму и причу.

Наставници књижевности у звездарским школама: Олгица Рајић, Шеста београдска гимназија, Љубиша Суботић, Седма београдска гимназија и Горан Боричић, Медицинска школа,  су причом о својим стваралачким путевима, оригиналношћу својих песама, ведрином и искреношћу, освојили присутне и инспирисали их да наставе да се баве књижевним радом. У име организатора, Удружења „Ризница речи“, Радица Смиљковић, професорка српског језика и књижевности и новинарка, је водила сусрет и заједно са гостима представила њихов књижевни опус.

Олгица Рајић је издала две збирке песама „Смола“ и „Ништа“, а трећа је у штампи. Љубиша Суботић је издао збирку песама „Сажимање огледала“ и припрема збирку поетске прозе, а Горан Боричић роман за најмлађе „Слатка Јуца дебељуца“ и препев рок поезије „Дани од дуге“. Аутори су читали своја дела и у разговору са младима откривали чиме су били инспирисани да објаве своју прву књигу, говорили о књижевној критици и начинима превазилажења страхова од ње, о потреби да пишу и забележе мисли, осећања, догађаје, саветовали како да објаве своју прву књигу… Присутне је обрадовала информација да је Јован Гавриловић,  полазник радионица креативног писања из претходних година чије су кратке приче награђиване у оквиру Звездаријаде, ученик Шесте београдске гимназије и професорке Олгице Рајић,  издао своју прву књигу прича “Стубови” у издању Матице српске.

Покровитељ наведених активности је Градска општина Звездара, а домаћин Библиотека „Вук Караџић“, са огранком „Бранко Миљковић“, која је и ове године све полазнике радионица креативног писања и учеснике конкурса наградила годишњом чланском картом.