Интерактивна радионица „Рециклажа успомена и сећања“ намењена старијим суграђанима одржаће се 2. јуна у Волонтерском сервису Звездаре, Булевар краља Александра 395, од 13-14 часова.

Радионица је осмишљена са циљем да помогне полазницима како да се носе са успоменама које их чине тужним и незадовољним, како да негују своју прошлост и сећања која треба да оснаже њихов идентитет, осећања, емоционални капитал и животну енергију.

Кроз вежбе на радионици сениори ће покушати да науче како да у свој „пртљаг“ сећања „спакују“ само оне реликвије које их чине јачим, задовољнијим, срећнијим. Подсетиће се да велико спремање сећања и успомена значи разумети, помирити, опростити и не заборавити људе, осећања и доживљаје из наших живота.

Радионицу у оквиру програма „Бонтон старења“ Саветовалишта за појединце и породице Волонтерског сервиса Звездаре, рађеног по истоименој књизи, реализује ауторка Радмила Урошевић.

Улаз је слободан, а због ограниченог броја места потребна је пријава на број 286 44 26 уторком и четвртком од 9-14 часова.